0700-1-5522 visit.BG

Йонийска мечта

остров Лефкада - остров Кефалония - остров Закинтос

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 27 Май 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
415 лв.
Стаи
допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
415 лв.
Стаи
единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
590 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване от София в 7.00 ч. от улица "Оборище" (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) в 7.30 ч. от автогара „Сердика“, в 8.00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10:00 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Лефкада.

  Пристигане вечерта.

  Настаняване.

  Пешеходна разходка в столицата Лефкада: Централният площад; църквата „Свети Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Свети Мина“ и катедралата.

  Свободно време.

  Прибиране в хотела.

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска.

  Свободно време.

  По желание и предварителна заявка - отпътуване за град Нидри за целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа; с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни - най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония със свободно време в градчето Фискарфо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; трите острова на семейство Онасис - Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност.

  Прибиране в хотела привечер.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Отпътуване с ферибот за остров Кефалония.

  Пристигане по обяд.

  Отпътуване за Сами - второто по големина селище на острова.

  По желание разходка с лодка в подземното езеро в пещерата Мелисани, което омагьосва със своята естествена красота, тюркоазени води, сталактити и растителност.

  Фотопауза на плажа „Миртос“ - най-известният и живописен плаж на острова.

  Привечер отпътуване с ферибот за остров Закинтос - перлата на Йонийско море.

  Пристигане вечерта.

  Настаняване.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Пешеходна разходка в столицата Закинтос: площад „Свети Марк“ с католическата църква и Музея на Соломос и Калвос - най-известните поети на Закинтос; площад „Соломос“ с прекрасни сгради, отразяващи типичната атмосфера на Закинтос; Византийският музей и Градската библиотека; Храмът на Дионисиос - патрон на острова.

  Свободно време или по желание: екскурзия до залива Лагана с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета с възможност за разходка с корабче до остров Маратониси за наблюдение на костенурките.

  Прибиране в хотела.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Ранна закуска или сух пакет.

  Отпътуване за България.

  Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil“ ( булевард „Сливница“, след кръстовище Орион), автогара „Сердика“, улица "Оборище" (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) късно вечерта.

Допълнителни услуги

Заминаване / Пристигане

Включва/Изключва

Полезно

Важно