0700-1-5522 visit.BG

Венеция – Рим – Флоренция – Италианска приказка – Екскурзия без нощни пътувания

Болоня - Флоренция - Рим - Сиена - Венеция

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 01 Март 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
845 лв.
Стаи
Допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
845 лв.
Стаи
Единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
1094 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  4:30 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 7:00 ч. от улица „Оборище“ (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“), в 7:30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб.

  Настаняване в Загреб вечерта.

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска.

  Отпътуване в 7:30 ч. за Болоня.

  Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели".

  "аризенда" – символ на града.

  Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня.

  Настаняване в района на Болоня/Флоренция.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Отпътуване в 8:00 ч. за Флоренция.

  Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа дей Ланци – музей на скулптурите под открито небе.

  Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи".

  По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод.

  Свободно време до 17:00 ч.

  Отпътуване за Рим.

  Настаняване в района на Рим късно вечерта.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъка "Сант’ Анджело"; храма на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината".

  Обиколката продължава покрай Авентинския хълм, арената "Циркус Максимус", Палатинския хълм с императорските дворци, хълма Челио, акведукта на Клавдий, величествената арка на император Константин, хълма Ескуилино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума.

  Фотопауза при Колизеума.

  Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ.

  Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция", колоната на Траян, паметника на Виктор Емануил, Капитолийския хълм и Капитолийските музеи.

  Свободно време във Ватикана.

  По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело.

  Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Свети Петър" с местен екскурзовод.

  Свободно време до 20:00 ч.

  Нощувка в района на Рим.

 • 5

  Ден 5

  Закуска.

  Свободно време.

  Пешеходна разходка до площад "Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини; църквата "Света Агнезия в Агония"; двореца "Памфили"; Фонтана на Нептун и Фонтана на мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; улица "Виа дел Корсо" – главната пътна артерия в каменното сърце на града; фонтана "Ди Треви" и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио" подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; площад "Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата "Санта Тринита дей Монти".

  Туристическа програма по желание: екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и на Колизеума.

  Свободно време до 20:00 ч.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Отпътуване в 8:00 ч. за Венеция.

  По пътя разглеждане на Сиена.

  Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца "Палацо Публико", където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил.

  Настаняване в района на Венеция.

  Нощувка.

 • 7

  Ден 7

  Закуска.

  Отпътуване с корабче до Венеция.

  Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република, и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките.

  Разходка до моста "Риалто".

  Свободно време.

  Отпътуване в 16:00 ч. за Загреб.

  Настаняване в Загреб вечерта.

  Нощувка.

 • 8

  Ден 8

  Закуска.

  Отпътуване за България в 8:00 ч.

  Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, булевард "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и улица „Оборище“ (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) вечерта.

  Трансфер от София ( улица „Оборище“) до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

Допълнителни услуги

Заминаване / Пристигане

Включва/Изключва

Полезно

Важно