0700-1-5522 visit.BG

Испания и Португалия (през Мадрид) - със самолет, на български език!

Мадрид – Сеговия – Саламанка – Порто – Гимараеш – Брага – Авейро – Коимбра – Фатима – Лисабон – Толедо – Мадрид

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 30 Август 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
Допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
1422 лв.
Стаи
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
1459 лв.
Стаи
Единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
1858 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване в 09:10 ч. от летище София за Мадрид с полет на авиокомпания "Bulgaria Air".

  Пристигане в 11:45 ч. на летището в Мадрид.

  Туристическа програма в Мадрид (минимум 3 ч.): Кралският дворец - строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, построена от маврите през 9 век; площад "Ориенте" - любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Вия" - най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" - една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 век; Пласа Майор - сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол - входната порта на Стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид - Статуята на мечката и дървото "мадроньо".

  Свободно време с възможност за посещение на Кралския дворец или музея "Прадо".

  Свободно време.

  Отпътуване за Сеговия.

  Настаняване в района на Сеговия.

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска.

  Туристическа програма в Сеговия.

  Отпътуване за Саламанка – един от най-впечатляващите ренесансови градове в Европа.

  Пешеходна разходка в центъра на града: централният площад "Пласа Майор"; главният пазар; старата и новата катедрала.

  Отпътуване за Португалия.

  Настаняване в района на Порто – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Туристическа програма в Порто: гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 век се стига до крайбрежната улица "Дуеро".

  Свободно време с възможност за разходка с лодка по ека Дуеро.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Целодневна екскурзия в най-колоритната провинция на Португалия - "зеленото Миньо", която се намира в северната част на страната.

  Посещение на Брага – град, който съперничи по значимост на испанския град Сантяго де Компостела.

  В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров - келти, римляни, вестготи – на практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалския барок.

  Фотопауза край светилището "Бом Жезуш ду Монте".

  "семилостивия Исус").

  До този храм, разположен на върха на хълм, се достига по бароково стълбище, което се състои от 17 площадки, украсени с параклиси, красиви фонтани и скулптури.

  В най-ниската част на това бароково стълбище могат да се видят изображения на мъките на Христос на кръста, средното ниво е посветено на Петте сетива, а на най-горното ниво са символите на трите добродетели - Вяра, Надежда, Любов.

  Отпътуване за Гимараеш – първата столица на Португалското кралство и средновековен ансамбъл, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство: площад "Свети Якоб" и поклонническата църква "Носа Сеньора да Оливейра".

  Връщане обратно в Порто.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска.

  Отпътуване за Авейро, наричан още "португалската Венеция", заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция.

  Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата си студентска атмосфера.

  Над града се извисява сградата на най-старият Университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека.

  Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска Катедрала; Байша или "долният град", където се намира търговската част на града; църквата "Светия Кръст", където се съхраняват останките на първия португалски крал Афонсу Енрикеш.

  Посещение на Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия.

  Отпътуване за Лисабон.

  Настаняване в района на Лисабон.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио".

  "игейра".

  "омерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.

  Следобед - свободно време за посещение на "Алфама" - старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай - необходимо е ползване на местен и градски транспорт.

  По желание фадо шоу с включени 2 напитки (около 22:00 ч. взимане от хотела, 22:30 ч. пристигане в ресторанта, около 00:30 - 01:00 ч. връщане в хотела).

  Нощувка.

 • 7

  Ден 7

  Закуска.

  Отпътуване за Испания.

  Късния следобед пешеходна разходка в Толедо – град музей, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство.

  Днес градът представлява невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура.

  Отпътуване за Мадрид.

  Настаняване в района на Мадрид.

  Нощувка.

 • 8

  Ден 8

  Закуска.

  Напускане на хотела.

  Трансфер до летището.

  Отпътуване в 12:30 ч. за България с полет на авиокомпания "Bulgaria Air".

  Пристигане на летище София в 16:45 ч.

Допълнителни услуги

Включва/Изключва

Полезно

Важно