0700-1-5522 visit.BG

Френска ривиера

Венеция – Кан – Антиб – Ница - Мантон - Монако - Флоренция

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 05 Април 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
669 лв.
Стаи
допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
669 лв.
Стаи
единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
948 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  10:00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" дo хотел "Санкт Петербург" (заплаща се допълнително), от София в 12:30 ч. от улица „Оборище“ (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“), в 13:00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

 • 2

  Ден 2

  Пристигане сутринта на Пунта Сабиони.

  Отпътуване с корабче за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света.

  Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна.

  Разходка до моста "Риалто".

  Свободно време.

  По желание посещение на Двореца на дожите, където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан.

  Свободно време.

  Настаняване в района на Венеция / Тревизо вечерта.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Отпътуване в 8.00 ч. за Френската ривиера.

  Пешеходна разходка в Мантон – един от най-живописните курорти на Ривиерата и най-цветният френски град: градината "Биовес" с екзотични дървета; Дворецът на Европа – културен и конгресен център, построен в стил бел епок; Крайбрежният булевард и Старият град.

  Настаняване на Френската ривиера късно вечерта.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Един ден на Френската ривиера: разходка в Антиб – едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг.

  Пешеходна разходка в Ница – стар град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската ривиера.

  Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията.

  По желание вечеря в ресторант.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска. 8.00 ч. - екскурзия до Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди – създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди.

  Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема.

  Свободно време в района на Казиното в Монте Карло.

  Следобед отпътуване за Италия.

  Настаняване в района на Флоренция късно вечерта.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Напускане на хотела.

  Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).

  Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" – един от най-големите храмове в света, с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" – политическият и културен център на града с двореца "Палацо Векио"; църквата "Санта Кроче" – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти.

  Свободно време за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан или градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и ека Арно.

  По желание посещение на галерия "Уфици" – един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18:00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползването на градски транспорт).

  Отпътуване за България в 19:00 ч.

 • 7

  Ден 7

  Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк / булевард "Сливница" – до Орион), на автогара "Сердика" и улица „Оборище“ (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" привечер.

Допълнителни услуги

Заминаване / Пристигане

Включва/Изключва

Полезно

Важно