0700-1-5522 visit.BG

Тасос - зеленият рай на Гърция

Кавала – Тасос – Филипи – Пещерата "Алистрати"

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 03 Април 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
150 лв.
Стаи
двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
165 лв.
Стаи
единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
225 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване от София в 7.30 ч. от улица "Оборище" (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“), в 8.00 ч. от автогара „Сердика“, в 8.30 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 9.00 ч. от Дупница, в 9.30 ч. от Благоевград, в 10:30 ч. от Сандански по маршрут ГКПП Кулата - Кавала.

  Пешеходна разходка в Кавала: пристанището; акведуктът, построен по заповед на Сюлейман Великолепни през 1550 г.; църквата „Свети Богородица“, родната къща на Али Паша, който провежда значими реформи в Османската империя през 19 век ; турската крепост от 16 век , станала символ на града.

  Свободно време.

  Отпътуване за Керамоти.

  Пътуване с ферибот до остров Тасос – един от най-красивите в Егейско море.

  Настаняване.

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска.

  Свободно време или по желание панорамна обиколка на Зеления остров с посещение на златарско ателие „Iris Gold“, традиционна фабрика за производство на зехтин и манастира „Свети Архангели“; пешеходна разходка в столицата Лименас.

  По желание и предварителна заявка – гръцка вечер с музика на живо и фолклорна програма.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Отпътуване за Филипи.

  Фотопауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и раннохристиянския период и мястото, където е покръстена първата християнка Лидия, с възможност за посещение на древния театър, останките от града и музея на археологическия обект.

  Посещение на пещерата Алистрати, впечатляваща със своите сталагтити и сталагмити в най-разообразни форми, цветове и размери, някои от които достигат 35 м височина.

  Следобед отпътуване за България.

  Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil“ ( булевард „Сливница“, след кръстовище Орион), автогара „Сердика“, улица "Оборище" (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) вечерта.

Допълнителни услуги

Заминаване / Пристигане

Включва/Изключва

Полезно

Важно