0700-1-5522 visit.BG

Санторини - островът с най-красивите залези

Атина - Санторини

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 21 Април 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
589 лв.
Стаи
Единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
779 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване от София в 7.00 ч. от улица "Оборище" (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“), в 7.30 ч. от автогара „Сердика”, в 8.00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", в 8.30 ч. от Дупница, в 09:00 ч. от Благоевград, в 10:00 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Атина.

  Пристигане в района на гръцката столица вечерта.

  Настаняване.

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска рано сутринта (или сух пакет).

  Отпътуване за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея.

  Следобед пристигане на Санторини - един от най-романтичните и красиви острови в Егейско море и с неповторим пейзаж - малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби, водещи към върха на калдерата.

  Настаняване.

  Свободно време за плаж.

  Привечер по желание и предварителна заявка трансфер до град Иа за наблюдаване на най-красивия залез на света (около 4 ч.).

  Връщане в хотела.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Отпътуване за Камари за разходка и възможност за плаж на един от най-добрите плажове на острова.

  Отпътуване за Пиргос - селище, изградено по склона на планината пророк Илия с къщи, подредени стъпаловидно около останките от венецианска крепост.

  Отпътуване за Фира - столицата на Санторини.

  Пешеходна разходка във Фира: двете катедрали - православна и католическа, Доминиканският манастир.

  Свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора.

  Посещение на Имеровигли - традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано „терасата на Егейско море“ поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата.

  Връщане в хотела.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Свободен ден на Санторини или по желание екскурзия с корабче до островите Неа Камени, където може да се види кратера на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия - красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеша или яздейки магаре, традиционен начин на придвижване на Санторини.

  По желание и предварителна заявка - гръцка вечер в традиционна таверна с бузуки музика на живо и атрактивна фолклорна програма.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска.

  Свободно време до обяд.

  Следобед отпътуване от остров Санторини към Пирея с ферибот.

  Пристигане в района на Атина около полунощ.

  Настаняване.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Свободно време.

  По желание и предварителна заявка - панорамна обиколка на Атина (около 2 ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр.

  Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр.

  Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма”; възможност за самостоятелно разглеждане на Акропола.

  Отпътуване за България по обяд.

  Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil” ( булевард „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика”, улица "Оборище" (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) около полунощ.

Допълнителни услуги

Заминаване / Пристигане

Включва/Изключва

Полезно

Важно