0700-1-5522 visit.BG

Мадрид, Андалусия и Мароко, със самолет и обслужване на български език!

Мадрид – Кордоба – Севиля – Танжер – Фес – Мекнес – Казабланка – Рабат – Гранада

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 29 Март 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
1599 лв.
Стаи
Допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
1599 лв.
Стаи
Единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
1998 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване в 18:05 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air" за Мадрид.

  Пристигане на летището в Мадрид в 21:00 ч.

  Трансфер до хотела.

  Настаняване.

  Вечеря (студена вечеря или сух пакет).

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска.

  Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера.

  Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата "Мескита де Кордоба", построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта "Алкасар", от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула "Калаора".

  Свободно време.

  Отпътуване за Севиля.

  Настаняване в района на Севиля.

  Вечеря.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад "Испания" – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латино-американското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата "Хиралда", която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия.

  Свободно време или туристическа програма по желание: Посещение на "Музея на фламенкото" с местен екскурзовод и фламенко шоу с включена една напитка.

  Вечеря.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Севиля - Тарифа - 210 км).

  Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проток (при неблагоприятни метеорологични условия е възможно часовете на отпътуване и пристигане на фериботите в двете посоки да са различни, както е възможно да се ползват други пристанища).

  Пристигане в Африка.

  Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер - град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие.

  Отпътуване за Фес (разстояние Танжер - Фес - 310 км) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко.

  Настаняване.

  Вечеря в хотела.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска.

  Туристическа програма във Фес.

  Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина.

  Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес.

  Вечеря в хотела.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил.

  Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета".

  Туристическа програма в Мекнес.

  Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Фес - Казабланка - 305 км).

  Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка.

  Туристическа програма в Казабланка, една от чиито основни забележителности е джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека, шедьовър на ислямската архитектура.

  Свободно време.

  Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км).

  Настаняване.

  Вечеря.

  Нощувка.

 • 7

  Ден 7

  Закуска.

  Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Рабат – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале.

  Основаването на столицата датира от 2 век пр.

  Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти.

  В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници.

  Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат - Танжер - 250 км).

  Трансфер до пристанището.

  Отпътуване с ферибот за Испания.

  Пристигане в Тарифа.

  Отпътуване за Гранада.

  Настаняване късно вечерта.

  Вечеря (студена вечеря или сух пакет).

  Нощувка.

 • 8

  Ден 8

  Закуска.

  Посещение с местен екскурзовод на двореца "Аламбра" – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници, с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе.

  Пешеходна разходка в историческия център на Гранада.

  Отпътуване за Мадрид.

  Настаняване.

  Вечеря.

  Нощувка.

 • 9

  Ден 9

  Закуска.

  Туристическа програма в Мадрид с местен екскурзовод на български език: Кралският дворец – строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 век ; площад "Ориенте" – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" – най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 век ; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид – статуята на мечката и дървото мадроньо.

  Свободно време или туристическа програма по желание: посещение на музея "Прадо" с местен екскурзовод на български език - един от най-значимите европейски музеи с шедьоври на Диего Веласкес, Ел Греко, Франсиско де Гоя, Рубенс, Бош, Рафаел и много други.

  Трансфер до летището.

  Отпътуване за България в 21:35 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air".

  Пристигане на летище София (Терминал 1) в 01:55 ч. (след полунощ на 9-ия срещу 10-ия ден).

Допълнителни услуги

Включва/Изключва

Полезно

Важно