0700-1-5522 visit.BG

Перлите на Португалия

Лисабон – Обидуш - манастирът "Алкобаса" – Назаре – Баталя – Фатима – Сантяго де Компостела – Порто – Брага – Гимараеш – Авейро – Коимбра - Томар

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 02 Май 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
1499 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване в 11:45 ч. от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz Air".

  Пристигане на летището в Лисабон в 14:05 ч.

  Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио".

  "игейра".

  "омерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел.

  Настаняване в хотел в Лисабон.

  Нощувка.

 • 2

  Ден 2

  Закуска.

  Свободно време в Лисабон – необходимо е ползване на местен и градски транспорт или туристическа програма по желание: екскурзия до Синтра - приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 век , включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно с възможност за индивидуално посещение на двореца "Пена" (необходимо е ползване на градски транспорт от Синтра до двореца "Пена") и нос Кабо да Рока - най-западната точка на Европейския континент, където "свършва Земята и започва Морето".

  Връщане в Лисабон.

  По желание фадо шоу с включени 2 напитки (около 22:00 ч. взимане от хотела, 22:30 ч. пристигане в ресторанта, около 00:30 - 01:00 ч. връщане в хотела).

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Отпътуване за средновековния град Обидуш – един от най-приказните градове в Португалия.

  Зад крепостните стени се намират малки търговски улички с традиционни ниски къщи, които водят към замъка.

  Зад вратите на замъка се организират рицарски турнири, фестивал, посветен на шоколада, а преди Коледа се строи истински град за дядо Коледа.

  Отпътуване към Назаре, който в миналото е бил малко рибарско селце, а в наши дни е известен не само с риболова, но и с хубавите си плажове, прекрасната кухня и уникалните местни народни носии.

  Свободно време за обяд в Назаре.

  Посещение на манастира в Баталя – великолепен паметник на националната архитектура и един от най-големите готически шедьоври в Европа, построен през 1388 г. в чест на клетвата, дадена от крал Жоао І пред Светата Дева, че ще построи величествен манастир, ако победи кастилците в битката при Алжубароте.

  Посещение на Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия.

  Отпътуване за Порто.

  Настаняване в района на Порто.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Отпътуване за Сантяго де Компостела – главен град на автономната област Галисия в Испания.

  Една от главните забележителности на града е катедралата, в която се съхраняват мощите на.

  Свети Яков.

  Катедралата на Сантяго де Компостела е всъщност крайната точка на поклонническия маршрут, известен като "Пътят към Сантяго" или още като "Ел Камино".

  Този маршрут започва от южна Франция, минава през Пиренеите, като върви от изток на запад през цяла северна Испания.

  От 1985 г. старият град на Сантяго де Компостела е включен в списъка на ЮНЕСКО.

  Връщане обратно в Порто.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска.

  Туристическа програма в Порто: гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 век се стига до крайбрежната улица "Дуеро".

  Свободно време с възможност за разходка с лодка по ека Дуеро.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Целодневна екскурзия в най-колоритната провинция на Португалия "зеленото Миньо", която се намира в северната част на страната.

  Посещение на Брага – град, който съперничи по значимост на испанския град Сантяго де Компостела.

  В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров – келти, римляни, вестготи.

  На практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалският барок.

  Фотопауза край светилището "Бом Жезуш ду Монте".

  "семилостивия Исус").

  До този храм, разположен на върха на хълм, се достига по бароково стълбище, което се състои от 17 площадки, украсени с параклиси, красиви фонтани и скулптури.

  В най-ниската част на това бароково стълбище могат да се видят изображения на мъките на Христос на кръста, средното ниво е посветено на Петте сетива, а на най-горното ниво са символите на трите добродетели - Вяра, Надежда, Любов.

  Отпътуване за Гимараеш – първата столица на Португалското кралство и средновековен ансамбъл, включен в Списъка за световното и културно наследство на ЮНЕСКО: площад "Свети Якоб" и поклонническата църква "Носа Сеньора да Оливейра".

  Връщане в Порто.

  Нощувка.

 • 7

  Ден 7

  Закуска.

  Отпътуване за Авейро, наричан още "португалската Венеция", заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция.

  Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата му студентска атмосфера.

  Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившият кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека.

  Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска катедрала; Байша или "долният град", където се намира търговската част на града; църквата "Свети Кръст", където се съхраняват останките на първия португалски крал Афонсу Енрикеш.

  Отпътуване за Томар.

  Посещение на Замъка на тамплиерите от 12 век и манастира "Орден на Христа".

  Отпътуване за Лисабон.

  Настаняване в района на Лисабон.

  Нощувка.

 • 8

  Ден 8

  Закуска.

  Свободно време в Лисабон за посещение на Алфама – старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай (необходимо е ползване на местен и градски транспорт).

  Трансфер до летището.

  Отпътуване за България в 14:45 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air".

  Пристигане на летище София в 20:40 ч. (Терминал 1).

 • 9

  Ден 9

Допълнителни услуги

Включва/Изключва

Полезно

Важно