0700-1-5522 visit.BG

Куала Лумпур и Сингапур с водач от България

София - Куала Лумпур - Малака - Сингапур - о-в Сентоса - София

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 17 Март 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
3460 лв.
Стаи
Допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
3460 лв.
Стаи
Единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
4459 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  Отпътуване в 21:40 ч. от летище София за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“.

  Пристигане на летището в Истанбул в 23:05 ч.

 • 2

  Ден 2

  Отпътуване в 01:30 ч. за Куала Лумпур.

  Кацане на летището в Куала Лумпур в 16:55 ч.

  Трансфер до хотела.

  Настаняване.

  Свободно време в Куала Лумпур – един от най-красивите азиатски градове с удивителна архитектура, множество живописни паркове, интересни музеи и забележителности.

  Столицата на Малайзия е идеалното място за ценителите на вкусната храна, които искат да се запознаят с автентичната източна кухня.

  Куала Лумпур е сред първенците по количество и качество на нощните клубове, което е сигурен знак, че любителите на нощния живот ще намерят тук множество възможности за забавления.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска.

  Панорамна обиколка на Куала Лумпур: емблематичните за града кули „Петронас“ – 88-етажен небостъргач, състоящ се от две еднакви сгради, където се помещават фирмени офиси, изложбени и конферентни зали и художествена галерия (фотопауза); Националният паметник – символ на националното помирение след 20 годишната гражданска война; Площадът на независимостта, където се намират сградата на султан Абдул Самад – в миналото Британски административен център, а днес тук се помещават Министерството на културата и Министерството на информацията на Малайзия; жп. гарата в мавритански стил.

  Свободно време за обяд.

  Обиколката продължава към зашеметяващите варовикови пещери Бату, където се помещават няколко хиндуистки храма – една от най-известните забележителности в покрайнините на града.

  В подножието на храмовия хълм се извисява 43-метрова златна статуя на бог Муруган, който пази входа към главната пещера.

  До нея се стига по 272 стръмни стъпала, откъдето се открива впечатляваща гледка към Кулала Лумпур.

  Връщане в хотела.

  Свободно време.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска.

  Свободен ден или по желание една незабравима екскурзия с включен обяд до Малака (около 8 часа) – град разположен на западния бряг на Малайския полуостров, който малко след откриването му през 14 век се развил като търговско пристанище за кораби от Индия и Китай, а по-късно бил последователно португалска, датска, и английска колония.

  Туристическа програма в Малака: кметството от 1650 г. – символ на нидерландката история на града; църквата „Свети Павел“ – исторически паметник, построена през 1521 г. като католическа църква, посветена на Богородица, която по време на холандското управление е преобразена в протестантска и осветена в чест на апостол Павел; обяд в местен ресторант; разходка по известната улица „Jonker street“ в китайския квартал; португалската крепост „А Фамоса“ – един от най-стрите образци на европейската архитектура в региона; храмът „Ченг Хун Тенг“ – най-старият функциониращ китайски храм в Малайзия.

  Връщане в Куала Лумпур.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска.

  Трансфер до летището.

  Полет до Сингапур.

  Трансфер до хотела.

  Настаняване.

  Свободно време в Сингапур – град с неповторима инфраструктура, съвършено различен от другите азиатски мегаполиси, с футуристични сгради, идеално чисти улици и уникална транспортна система, където хармонично се преплитат китайската, арабската, индийската и европейската култура.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Панорамна обиколка на Сингапур (около 3 ч. и 30 мин.): т. нар. „Civic District” – административната част на града, игрището „Падонг”, старата сградата на парламента – днес Дом на изкуствата, съдебната палата и впечатляващата сграда на кметството; парк „Мерлион” с прекрасна гледка към квартал Марина Бей; храмът „Тхиан Хок Кенг“ (храм на божественото блаженство) – най-старият и значим будистки храм в Сингапур; посещение на Градината на орхидеите – топ атракцията на Сингапурската ботаническа градина, разположена на най-високия хълм в града, където се отглеждат 60 хил. красиви орхидеи и повече от 400 различни подправки; Малката Индия – колоритен квартал, където ароматът на китайски тамян, жасмин и подправки буквално ще ви омагьосат.

  Свободно време.

  Нощувка.

 • 7

  Ден 7

  Закуска.

  Свободно време или по желание полудневна екскурзия до о-в Сентоса – най-посещаваната градска атракция на Сингапур.

  Тук има музеи, аквариуми, паркове, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове.

  Пътуването до острова е с кабинков лифт, откъдето се откриват невероятни гледки.

  Посещение на изложбите „Images of Singapore“, „Underwater Wolrd“ и светлинно шоу.

  Връщане в хотела с автобус.

  Нощувка.

 • 8

  Ден 8

  Закуска.

  Освобождаване на стаите в хотела.

  Свободно време за самостоятелно посещение на Зоологическата градина – една от най-големите в света, Ботаническата градина, предлагаща огромно разнообразие от екзотични растения или Музея на азиатската цивилизация.

  Трансфер до летището.

  Отпътуване в 23:35 ч. за Истан булевард

 • 9

  Ден 9

  Пристигане в Истанбул в 05:25 ч.

  Отпътуване за България в 07:45 ч.

  Кацане в София в 09:05 ч.

Допълнителни услуги

Включва/Изключва

Полезно

Важно