0700-1-5522 visit.BG

Лондон - европейска панорама

Залцбург – Страсбург – Люксембург – Брюксел – Лондон – Брюж - Амстердам – Прага - Братислава

Галерия

Цени

ДАТА НА ТРЪГВАНЕ - 24 Март 2020

Стаи
Тип
Цена на човек от BGN
 
Стаи
двойна стая с отделни легла (не се гарантира)
Тип
Двойна стая (2+0)
Цена на човек от BGN
1349 лв.
Стаи
допълнително легло в двойна стая
Тип
Двойна стая (2+1)
Цена на човек от BGN
1349 лв.
Стаи
единична стая
Тип
Цена на човек от BGN
1988 лв.

Туристическа програма

 • 1

  Ден 1

  15:30 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" дo хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 17:30 ч. от улица „Оборище“ (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“), 18:00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Залцбург.

 • 2

  Ден 2

  Пристигане в Залцбург около обяд.

  Настаняване (след 14 ч.).

  Пешеходна разходка в Стария град: дворецът "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта "Хоензалцбург" - най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; улица "Гетрайдегасе" с къщата на Моцарт, където е роден великият композитор; площадите "Алтермаркт".

  "езиденцплац".

  "оцартплац".

  "апителплац"; Катедралата - духовният център на града; манастирът "Свети Петър" - необходимо е ползване на градски транспорт.

  Свободно време.

  Нощувка.

 • 3

  Ден 3

  Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Франция.

  Пристигане в късния следобед в Страсбург.

  Настаняване.

  Пешеходна разходка: катедралата "Нотр Дам" - истинска перла на готиката, Паметникът на Гутенберг - създателят на първата печатна машина в Европа и романтичният квартал "Малка Франция" - пресечен от множество канали, застроен със средновековни къщи с островърхи покриви, този квартал изглежда като жива приказка.

  Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт.

  Нощувка.

 • 4

  Ден 4

  Закуска. 7.30 ч. – отпътуване за Великото херцогство Люксембург.

  Туристическа програма в Люксембург: Кметството, Дворецът на Великите херцози - в културно-историческо отношение най-интересният архитектурен комплекс, Катедралата "Нотр Дам" - построена през XVII в. в раннобароков стил, Парламентът, Площадът на Армията.

  Отпътуване за столицата на Обединена Европа - Брюксел.

  Панорамна обиколка: Кралският дворец; Парламентът; площад "Големият пазар" - един от най-красивите площади в света, разположен в историческото сърце на Брюксел с красивата сграда на Кметството и Гилдиите на занаятите; статуята на Манекен Пис - символ на Брюксел; катедралата "Свети Михаил"; Паркът на петдесетгодишнината - един от най-красивите в Белгия.

  Настаняване в района на Брюксел вечерта.

  Нощувка.

 • 5

  Ден 5

  Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Лондон.

  Пристигане в Лондон в ранния следобед.

  Пешеходна разходка: районът на Ковънт Гардън, площад "Лестър".

  "икадили съркъс".

  Свободно време.

  Настаняване.

  Нощувка.

 • 6

  Ден 6

  Закуска.

  Панорамна обиколка на Лондон с местен екскурзовод: Уестминстърското абатство, където се съхраняват впечатляващи паметници на крале и кралици, известни учени и музиканти, както и трона, на който са били короновани британските крале и кралици от 1066 г. насам; Биг Бен и сградата на Парламента; дворецът "Уайтхол"; улица "Даунинг стрийт" с резиденцията на британския министър-председател; площад "Трафалгар"; Колоната на Нелсън; Бъкингамският дворец; Катедралата "Сейнт Пол" и Лондонското Сити.

  Свободно време - необходимо е ползване градски транспорт.

  По желание круиз по река Темза до Гринуич - град с богато историческо минало.

  Тук се намира Кралската обсерватория, която измерва световното време и откъдето преминава нулевия меридиан - необходимо е ползване на местен и градски транспорт.

  Нощувка.

 • 7

  Ден 7

  Закуска.

  Свободно време в Лондон за индивидуално посещение на крепостта "Тауър", двореца "Кенсингтън" - частна резиденция на кралското семейство от преди 300 г. или Сейнт Джеймс парк - необходимо е ползване на градски транспорт.

  Туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до замъка "Уиндзор" - официална резиденция на Кралицата и най-големият обитаeм замък в света, кралска резиденция от преди 900 години.

  Нощувка.

 • 8

  Ден 8

  Закуска. 7.00 ч. - отпътуване за Холандия.

  Пешеходна разходка в историческия Брюж: Фламандските бегинажи; готическата църква "Свети Дева Мария"; площад "Маркт" с историческата камбанария; площад "Бург" с Кметството – една от най-старите готически сгради в Белгия; сградата на Градския архив и Базиликата, в която се съхранява известната реликва на Светата кръв.

  Настаняване в района на Хага / Амстердам късно вечерта.

  Нощувка.

 • 9

  Ден 9

  Закуска.

  Туристическа програма в Амстердам: Катедралата – най-старата сграда в града; емблематичният квартал на червените фенери; площада "Дам"; Кралският дворец; Музеят на мадам Тюсо, Музеят на Ван Гог, Цветният пазар – своебразна изложба на най-различни видове цветя и сувенири.

  Свободно време в Амстердам за индивидуално посещение на "Музеумплейн" – района на най-известните музеи в Амстердам (Кралският музей - най-голямата колекция от произведения на изкуство на Холандия , Градският музей - един от най-значимите музеи в Европа за модерно и съвременно изкуство, Музеят на Ван Гог).

  По желание разходка с корабче в Амстердам. 22:30 ч. - Отпътуване за Чехия.

 • 10

  Ден 10

  Пристигане около обяд в Прага - всепризнатата перла в короната на Централна Европа.

  Настаняване (след 14. ч.).

  Пешеходна разходка в центъра на Златния град, който от 1992 г. е включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: Вацлавският площад – център на търговския, обществен и културен живот на Прага; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестният часовник от 15 век , Карловият мост с многобройните статуи и улични музикант издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция - необходимо е ползване на градски транспорт.

  Свободно време.

  Нощувка.

 • 11

  Ден 11

  Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Унгария.

  По пътя - пешеходна разходка в историческия център на Братислава: катедралата "Свети Мартин"- свидетел на десетки коронации на кралски особи; Старото кметство; Дворецът на архиепископите.

  Настаняване в Будапеща вечерта.

  По желание вечерна панорамна обиколка на Будапеща.

  Нощувка.

 • 12

  Ден 12

  Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за България.

  Пристигане в София на бензиностанция " Lukоil" (Западен парк, булевард Сливница до Орион), автогара "Сердика" и улица „Оборище“ (в участъка между площат „Александър Невски“ и булевард „Васил Левски“) вечерта, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" - късно вечерта.

Допълнителни услуги

Заминаване / Пристигане

Включва/Изключва

Полезно

Важно