0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Павел Баня - Балнеохотел Милениум

В сърцето на Розовата долина

Автор: Звезделина • Добавено на 2016-11-03 23:20:41

Павел баня би било едно съвсем обикновено малко провинциално градче, ако не беше чувството за спокойствие, свобода и релакс (съжалявам за чуждицата), които те обземат още с пристигането. Разбира се, като лаик не коментирам вълшебните свойства на минералната вода, за която специалистите са се произнесли още преди десетилетия. Може би за прекрасното усещане, което изпитах, допринесе и фактът, че бях там в края на месец октомври и можах да се насладя на невероятната палитра на листата по дърветата. А че има паркове и градинки, това е безспорен факт и още един плюс за града. Намирайки се между Средна гора и Стара планина, градчето дава възможност окото да се радва на гледката на двете планини, което е още едно предимство според мен. Освен това инфраструктурата е направена така, че градът да може да се посещава от хора с най-различни доходи и желания за балнео, спа или друг вид почивка.
Тъй като обърках пътя на отиване, се наложи да мина през неизвестни селца без насочващи табели, но не съжалявам за това, независимо че пътят беше ужасен, тъй като по него вече почти никой не минава - в мойта посока настигнах една кола, насреща минаха две, и замалко щях да се блъсна в кон, спрял насред пътя след един завой; само кон, без каруца и човек наоколо! Та мисълта ми беше, че околностите бяха толкова красиви, пресичайки Средна гора, че почти простих големите дупки по така нареченото шосе.
Направих посещение на Етнографски комплекс Дамасцена и на фермата за щрауси, които се водят забележителности за община Павел баня. Не съм разочарована, напротив, особено от комплекса останах много приятно впечатлена и доволна. Порази ме размахът, въображението и вкусът на собствениците при създаването му, както и бъдещите им планове, разказани по време на беседата. Естествено много ми хареса и разказът за производството на розово масло и розова вода, както и самите съоръжения за това производство.

Оценката ми за Павел Баня е Много добра

Прочети още мнението на Звезделина за Балнеохотел Милениум