Мнения и пътеписи за Велико Търново - Парк хотел Асеневци

Велико Търново - минало и бъдеще

Автор: Гергана • Добавено на 2016-09-08 23:24:33

В прекрасен слънчев ден пристигнах за пръв път (ако не броим ученическа ексурзия в 3-ти клас) в старата ни столица, красив и възвишен град като височините на който е разположен - Търново. Останах очарована от преплитането на минало и бъдеще, на национални символи и лъскави витрини, на паметници на културата и ппаметници на модата.
Първия ден бяхме твърде изморени за дълги разходки, затова се настанихме удобно край басейна на хотела в който бяхме отследнали. Привечер, на залез слънце си направихме чудесна разходка по Самоводската чаршия. Там имаше всичко, уличка на занятчиите, опияняваща, вълшебна, все едно те пренася години назад. Самоводската чаршия продължава да пази духа, традициите и романтиката на Възраждането. Там работят различни занаятчий­ски работилници - грънчарска, оръжейна, бакърджийска, резбарска, шекерджийница, тъкачница, иконописно ателие, фотографчийница, кафене, работилница за приготвяне на кадаиф и фурна на площад "Самоводска чаршия", както и много сувенирни магазини и малки художествени галерии. Всеки желаещ може да се включи в работата на някоя от работилниците и ще получи удостоверение, че е чиракувал при съответния майстор, а предмета, който е изработил, получава като подарък.
Прибрахсе в хотелската стая с шест годишната ни дъщеря уверена, че днес тя е малко по "богата".
Следващия ден посветихме на разходка в Царевец. Там се преносохме в миналото, а тя, дъщеря ми, научи много за историята на страната си. След дълга и изморителна, заради горещините, разходка се прибрахме в хотела.
Останалата част от почиката си отделихме на релакс край басейна, но определено ще се върна във Велико Търново. Там остана част от душата ми.

Оценката ми за Велико Търново е Много добра

Прочети още мнението на Гергана за Парк хотел Асеневци