Мнения и пътеписи за Велико Търново - Парк хотел Асеневци

Велико Търново - град на Величие.

Автор: Атанаска • Добавено на 2016-09-10 21:15:54

Гордея се, че съм Българка. Горда съм, че Велико Търново е част от територията на нашата родина. Не напразно част от името на града е думата "Велик". Това е град с история, град с дух, традиции и новаторство, град на вечността. Над 200 години Търново е българска столица. Силно развълнувана бях посещавайки Мултимедиен център "Царевград Търнов", където се докосваш до историята на България. Историческите личности на Второто българско царство и хората изваяни като скулптори са толкова реално сътворени, че за миг се питаш дали не си полетял с машината на времето....
Великия Цар Калоян и цар Иван Асен II са историческите личности, с които България трябва да се гордее. Всеки трябва да ги види. Изключителен и вълнуващ момент е сцената на пленяването на пленяването на Балдуин от цар Калоян.
Изкачвайки се на хълма Царевец, усещаш онази антична атмосфера от преди векове.
В Търново въздуха е друг, защото града продължава да пази традициите и романтиката на онова отминало време, в което дълбоко са се съхранявали възрожденския дух. Първият път посетих Старопрестолната ни столица сама. Сега бях с най-любимият и важен човек в живота ми, а някой ден ще се доведем и децата ни !

Оценката ми за Велико Търново е Много добра

Прочети още мнението на Атанаска за Парк хотел Асеневци