Мнения и пътеписи за Велико Търново - Парк хотел Асеневци

Търново - чарът на България

Автор: Евгения • Добавено на 2017-01-10 12:28:55

Не можеш да твърдиш, че си българин, ако не си посетил старата столица. Първата почивка на детето ми беше там, а аз съм посещавала града, десетки пъти. Уникално разположение - хълмове, река, гори ... Автентична архитектура и един такъв, много специален уют, характерен само за Велико Търново. Един от най-емоционалните ми моменти, бе първото ми качване на Царевец, а светлинното шоу е черешката на тортата.
По отношение на хората - много топли, отзивчиви и забавни. Докато пътувате с такси може да научите рецепта за някоя местна благинка или информация за малки магазинчета предлагащи домашни вкусотийки и задължително ще ви разкажат виц :)
Основен проблем, на хотелиерството в България, е нацупеният и негостоприемен персонал. Отсядала съм в шест хотела във Велико Търново и не съм имала никакви оплаквания от персонала - винаги усмихнати, готови да помогнат дори и с лични вещи и на изпращане ти остава едно огромно желание да затвориш багажника на колата и да се върнеш обратно.
Ако имате възможност да почивате в града, посетете театъра - залата е ремонтирана, вероятно, последно преди повече от 20 години, но артистите са уникални, струва си да отделите време.
Задължително трябва да обядвате в някоя малка механичка, още помня последното "пиле фрикасе" от обедното меню - същото като на баба, а за вечеря не пропускайте "Щастливеца" - безкомпромисна храна + страхотна обстановка + учтиви и опитни сервитьори=прекрасна вечер :)
Няма да напиша нищо отрицателно, защото това ми е любимата дестинация в България. Обичам те, мое свидно Търново?

Оценката ми за Велико Търново е Много добра

Прочети още мнението на Евгения за Парк хотел Асеневци