Мнения и пътеписи за Албена - Хотел Боряна

Почивка в края на сезона, 22-24 септември 2017 г.

Автор: Валя • Добавено на 2017-10-02 15:38:26

Албена е наш любим курорт още от далечната 1974 г. Защо ли: Курортът е с интересна нестандартна архитектура, разположен в резерват Балтата, запазил е първоначалният си облик, няма претрупване с хотели, шумна музика и излишества; въздухът- чист, плажната ивица - широка, с мек и фин пясък, а морето- лазурно, с възможност за плуване, игри и развлечения. А аквапаркът вече е любима дестинация за нашите внуци, които не живеят в България, но всяка година избират Албена.
Тази година септември се очерта слънчев и тих и затова избрахме още една допълнителна почивка в Албена в края на сезона. Както и очаквахме, хотел Боряна беше традиционно гостоприемен. Имаме кученце, което няма на кого да оставяме и беше с нас в хотела.
Изгледът към морето е очарователен, морето е на една ръка разстояние, морските вълни те люлеят със своя шепот или тътен понякога. Напълно се потопихме в атмосферата на курорта, което ни подейства релаксиращо след горещото лято и ни зареди с енергия.
Тази година имахме и вълшебно преживяване. По време на разходката ни из комплекса заваля лек дъжд, силно казано заваля, по-скоро лек освежаващ душ от небето. Продължихме разходката си и когато излязохме на плажната алея, пред нас се откри чудна гледка - многоцветна дъга се извисяваше пред нас в небето, единият ѝ край беше стъпил високо на брега в посока Балчик, а другият - в морето. След малко се появи и втора дъга пред първата. Многобройните светещи искри от водните капчици във въздуха ни оставиха изумени от природния феномен.
За хотел Боряна отзивите ни са много добри и затова вече трети път отсядаме в него, няма да е и последен.
Довиждане лято 2017!

Оценката ми за Албена е Много добра

Прочети още мнението на Валя за Хотел Боряна