0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Обзор - Хотел Мирамар

Есенен обзор на Обзор - градът на слънцето!

Автор: Емилия • Добавено на 2020-09-21 15:23:56

Изключително приятно съм изненадана от градчето! Макар да го посетихме в края на лятото (втората половина на септември) и почти в началото на есента, останахме очаровани от това колко е кокетно и подредено!
Красиви алеи с много атрактивно оформени растения, приятни кафенета и ресторантчета, паркове с детски площадки и кътчета за отдих - Обзор е очарователно място за туризъм не само заради дългия и широк хубав плаж (една от най-дългите плажни ивици в България), но и чудесно място за разходки.
Историята на града започва преди повече от 3000 год., когато траките създават своето селище Наулохас., а по-късно гръцки преселници основават град Хелиополис („слънчев град“).
След завоюването му от римляните, през 1 в. пр.н.е., е построен храм на Юпитер и градът получава името Теополис („божи град“), а остатъци от този храм са запазени в центъра на града.
По времето на Османската империя на тази територия възниква селището Гьозекен - „обзор“ на турски, което дава и сегашното наименование на града, официално наречен така през 1936 г.

Оценката ми за Обзор е Много добра

Прочети още мнението на Емилия за Хотел Мирамар