0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Синеморец - Белла Виста

Синеморец има само хубави плажове

Автор: Полина • Добавено на 2017-08-05 14:06:22

За втори път бях на Синеморец. Повече няма да имам нерви да отида там. Защо ли? Защото освен хубавото име на курорта и приятните за окото плажове няма нищо друго, което да се хареса на човек.
Всяко място си има своите положителни и отрицателни черти. За всеки човек различните плюсове и минуси носят различна тежест. За мен, за съжаление, в Синеморец надделяха минусите.
Но да започна с плюсовете. Плажовете са наистина красиви и не са пренаселени с хора, като на много други места. Водата е чиста и сравнително топла, а цветът ѝ е изключително морско син. Цените са приемливи. Мисля, че с това се изчерпват положителните характеристики на Синеморец.
Да не пропусна да спомена и три малки момчета, които правеха чудесни и много евтини сувенири с подръчни материали от природата. Случайно ги видях на улицата, която има панорамна гледка към плажа Велека и много се зарадвах, че все още има трудолюбиви деца в България, които не гледат в телефони и компютри по цял ден...
За съжаление, обаче липсва каквато и да е инфраструктура в курорта. Липсват асфалтирани важни улици, стоят си като черни пътища. Нито една улица не е достатъчна да се разминат спокойно два автомобила, за автобуси да не говорим. Изобщо не е предвидено, че курорта ще може да поеме трафика на идващите за почивка туристи с автомобили и автобуси. Разбира се, тези неизправни пътища действат много негативно на нервите на човек. И то след като е пътувал доста дълго време, за да стигне до там.
Ако отседнете в единствения ол инклузив хотел близо до плажа, ще се разочаровате от качеството и недостатъчно разнообразната храна и напитки на този четири звезден хотел. Ако сте в друг хотел или на квартира, ще трябва да извървите не малко разстояние до някой от плажовете, към които се спускате и после изкачвате, което за малко дете е много изморително. Освен това ще трябва да се чудите в кое от малкото на брой заведения да седнете да вечеряте и което и да изберете, ако сте ценители на прясната и вкусна храна, ще останете разочаровани. Може пък да решите да си приготвяте храната в стаята или да имате късмета да сте седнали на по-добро място за хранене. Зависи, за всеки това е строго индивидуално.
И последното, което не ми хареса, това са двете грозни недостроени сгради, стърчащи върху скалите над плаж Бутамята. Жалко... Ако ги нямаше, щеше да се запази идиличния вид на това място...

Оценката ми за Синеморец е Средна

Прочети още мнението на Полина за Белла Виста