0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Св. Константин и Елена - Сириус Бийч

Лято 2018 - Хотел Сириус Бийч

Автор: Василка • Добавено на 2018-09-19 15:36:23

Всяка година много преди настъпването на лятото започвам да избирам дестинация за семейната ни почивка, която задължително да е в България и на родното ни море като всеки път отсядаме в различен курорт.
Посетили сме почти всички на юг от гр. Несебър и винаги сме се доверявали на услугите на Съни Турс. Последните години ходим по два пъти за по няколко дни. Веднъж в разгара на сезона и веднъж в края.
Тази година решихме да изпратим лятото през месец септември на северното черноморие. Преди това на няколко пъти бях разглеждала оферти за един хотел в Курортен комплекс Св. Св. Константин и Елена и се бях отказвала заради мненията и коментарите на предишни почиващи. Този път реших да се абстрахирам от всичко, да не мисля за хигиената в хотела за храната или пък обслужването. Реших и избрах да се възползвам от изключително добрата оферта на Съни Турс за хотел Сириус Бийч и не съжалявам за избора си. В продължение на пет дни аз и съпругът ми бяхме настанени в просторна стая, с прекрасен изглед към морето от голямата тераса. Хотелът е с отлично местоположение. Плажът е буквално на няколко крачки, а това е едно от основните ни изисквания при избор на хотел. Изключително много ми хареса, че в хотела освен открит басейн имаше и закрит с минерална вода. Превъзходен е и топлият басейн с джакузи, който имаше директна връзка с плажа и морето. Под атракцията кораб-ресторант „Сириус“, е т. н. „Топла вода“, където минералната вода от горещ извор се влива в морето от високо през широка тръба върху лечебна морска кал. През цялото време на престоя ни мястото се посещаваше много активно. Винаги имаше голяма опашка от чакащи, за да се възползват от лечебната сила на водата. По-късно разбрах, че „в курортния комплекс има 7 минерални извора, които нямат аналог в Европа. Те са калциево-магнезиеви, слобоминерализирани и извират от дълбочина от 1800 до 2050 метра под земята с общ дебит 175 л/сек. Температурата на водата е между 40 и 55 градуса. Минералната вода лекува успешно сърдечно-съдови заболявания. А в комбинация с климата въздействието й става още по-силно. Много добре се повлияват и заболявания на ендокринната система - диабет, затлъстяване, подагра, заболявания на опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система. Курортът е известен също като най-подходящото място за възстановяване и рехабилитация след прекарани инфаркти на миокарда, за лечение на различни заболявания на горните дихателни пътища, а също и за някои хронични кожни инфекции като псориазис, за който все още в медицината лек няма”.
Да кажа и няколко думи и за самия курорт, който изключително ме възхити по време на вечерните ни разходки.
Св. Св. Константин и Елена е първият български Черноморски курорт. Той е един от най - известните и красиви български курорти. Разположен е на 8 км северно от град Варна сред забележително красива природна местност. Целият комплекс е покрит с многогодишна широколистна гора, която достига почти до брега. Плажната ивица е с дължина повече от 3.5 км.
Плажовете са открити през цялото лято и предлагат на туристите различни развлечения.
Курортът носи името на манастира „Св. св. Константин и Елена“, който се намира в района от XIV – XVI век. Оттогава до днешно време се е запазила само една малка църква, наполовина вкопана в земята. По време на нашия престой посетихме това дивно място и останахме очаровани от историята на Светата обител.
Интересно е, че създаването на манастирската обител се свързва с чудотворната икона на покровителите на християнството Св. Константин и Св. Елена, както и с разкрития край манастира лечебен извор. Аязмото с лековитата вода се намира точно зад светия престол в храма и е съхранено до днес. Тук идващите миряни получават успокоение и надежда за по-добро.
Най-впечатляващото в Светата обител е, че в манастирската църква се съхранява частица от мощите на Св. Валентин. Любопитен е факта, че само на 3 места в света се пазят частици от мощите на светеца, което прави манастира още по-уникален и тайнствен. За Св. Валентин ще научите, че той е почитан както от католици, така и от православни християни, защото е бил канонизиран за светец преди разделението на светата църква през ХІ век. Историята на манастира разказва, че по време на руско-турската война през 1828-1929 г, изградения в гъста гориста местност манастир е бил почти изцяло разрушен. Благодарение на двама братя-йеромонаси, няколко години по-късно манастира е отново съграден.
Много съжалявам, че не ни остана време да посетим намиращия се съвсем наблиза манастирския скален комплекс „Аладжа манастир”, но това е един добър повод следващата година отново да посетим курорта.
И накрая искам да благодаря на всички в хотела за приятното изкарване на почивката ни! Времето макар и септемврийско беше прекрасно. За първи път случихме морето да бъде спокойно и чисто. Бяхме свидетели на една прекрасно организирана сватба в ресторант кораба „Сириус”, защото младоженците и техните гости бяха гости и на хотела.
Бих искала да препоръчам на всички да отделят малко време и да се отдадат на заслужена почивка в прекрасния курорт обграден с много зеленина, спокойствие и много природни дадености и да посетят хотел Сириус Бийч, в който да се насладят на невероятното съчетание на минерална вода с море на първа линия- повярвайте ми, заслужава си!

Оценката ми за Св. Константин и Елена е Много добра

Прочети още мнението на Василка за Сириус Бийч