0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Св. Константин и Елена - Сириус Бийч

От Дружба до Св.св. Константин и Елена

Автор: Адриан • Добавено на 2015-08-29 16:40:47

Посещавам курорта още от 1976 г, когато се казваше "Дружба". През ония години, всичко тук беше спокойно, с малки и кокетни хотелски комплекси, всички в непосредствена близост до морето. Детският ми спомен от "Дружба" е с най-хубавия, едър, чист и топъл пясък по нашето Черноморие, със сутрешните кросове с баща ми край морето, с морските разходки с лодка...
Днес всичко е драстично променено! Но за разлика от курорти като Слънчев бряг и Созопол, тук строителството е премерено и макар, че има много новопостроени хотели, е оставено място и където да се диша! Много паркове, много зеленина, добре уредени пътища и пешеходни алеи, достатъчно атракциони, маршрутни влакчета и малки магазинчета. Чудесно впечатление прави новопостроения супермаркет "Eserbil", който е на разположение на почиващите 24ч в денонощието. Манастирът е с притегателна сила за всички туристи християни. Привлекателно за курорта е и наличието на минерални извори с температура на водата 38-42 градуса, за лечението на АГ заболявания, ревматични и ставни такива.
Курортът "Св.св. Константин и Елена" е уникален с хубавия пясък и достатъчно широката пясъчна ивица, с близостта си до морската ни столица Варна, с новите хотелски комплекси (изгражда се Albatross Suites). Курортът се развива разумно и затова е харесван и посещаван от български и чужди туристи.

Оценката ми за Св. Константин и Елена е Много добра

Прочети още мнението на Адриан за Сириус Бийч