0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Златни пясъци - Сентидо Голдън Стар

Преоткриване на Северното Черноморие и по-точно Златни пясъци

Автор: Кристина • Добавено на 2015-09-07 14:42:24

Последните години ходим все на Южното Черноморие, тази година трябваше да сме в Анталия, но след атентата в Тунис, мъжът ми категорично отказа... И стечение на обстоятелствата или късмет, попаднахме на Златни пясъци. Аз, разбира се като повечето жени, бях готова да мрънкам, да сравнявам и да недоволствам, но дори не ми остана време за това :)
Ходила съм в Златни пясъци десетина години поред като малка (баща ми не признаваше друго място на морето), а съзнателно сама все избирах да съм на юг. Курорта е доста променен спрямо моите спомени, но не е толкова презастроен, както Слънчев бряг и курортите на юг. Една от причините според мен е теренът и свлачищата, които не позволяват пет линии с хотели и има запазена природа, зелено е, дървета се виждат... Бяхме избрали хотел към края, за да не сме в шумотевицата, която продължава до 4ч. сутринта и в стаите с изглед към морето не знам как издържат, а се стига лесно до там с влакчето (пътува на често, работи до полунощ, цената е 4 лв. в посока на човек). Хотел (Изгрев от веригата Sentido Golden Star) с настаняване all inclusive бяхме предпочели, защото дъщеря ни е на 4 години и така е най-лесно, според нас (иначе ако сме само двамата харесваме къмпинги, палатки, по-природни изживявания).
Забавленията на плажа са стандартни - парашут, банан, джетове, на нормални цени (парашут за един човек 60 лв., за двама 80 лв., като може да се качи и 2 - 3 годишно дете, другите неща по 20 лв., джетът не се сещам, не сме се качвали). По цялата алея е пълно със заведения, каквито ви душа иска, промоции за коктейли, вкусни изкушения, викачите не са досадни... Пред хотел Интернационал е парк с колички, виенско колело, по-встрани има и колички върху лед. Ако искате да си направите ретро снимки (препоръчвам на тези, които нямат) гледайте добре, уж цената е една и съща (10 лв. на човек за една снимка), но снимките са с различна големина, а и не е без значение дали чакате реда си седнали или прави, още повече облечени в костюми.
Голямото преимущество е (и спомените ми са такива) - често има вълни и то страхотни, а на нас друго не ни трябва, морето е сравнително чисто, можете да съберете мидички, появяват се и рапанчета. Спасителите на плажа бяха супер, много ларж - пускаха с надуваеми предмети (без пояс) при жълт флаг, следяха и си вършеха работата абсолютно незабележими и туристите бяха отговорни и доволни, не се чуваха нон стоп свирки, които да изнервят и да провокират хората.
На сцената на Амфитеатъра всяка вечер има представление, ние засякохме и Балкан Фолк Фест, съставите бяха страхотни, входът е 5 лв. и си заслужава.
На не повече от 2 км е Аладжа манастир, има много табели. На по-малко от час е друго интересно място - мидена ферма Дълбока, страхотна е.
Определено изкарахме много добре и не съжалявам, че не бяхме в Турция, въобще не ни се тръгваше, но имахме други ангажименти.

Оценката ми за Златни пясъци е Много добра

Прочети още мнението на Кристина за Сентидо Голдън Стар