Мнения и пътеписи за Банско - Гранд Хотел Банско

Банско - Задължителна дистинация

Автор: Юлия • Добавено на 2015-08-29 01:05:13

Сгушен в полите на Северен Пирин, едва на 56 км от Благоевград и на 150 км от София и Пловдив, се намира обявеният за „перла на Пирин“ град Банско. Тази планина предизвика у мен преклонение към природата, вдъхновение за живот, неспирно желание да скитам из дивните поляни, чукари, гори и долини… Банско - едно райско кътче, в което остана вече моето сърце. Толкова ме впечатли тази Пирин планина, че ще продължа да се връщам по много пъти. Пирин планина е слабост на много българи, любов на много планинари, хора с приключенски дух, планински водачи, художници, фотографи, поети и т.н. прочие хора с отношение към планината и вдъхновени от нейната красота. А аз до този момент не познавах тази красота.
Влюбих се в този град Банско.Едно планинско градче със страхотен дух и неповторим чар.
Ще се върна отново, защото останаха много непокорени върхове:
Читалище "Никола Вапцаров" - най-големият културен институт на територията на община Банско; Къщата музей "Никола Вапцаров" - намира се на централния площад, в близост до сградата на общината; Църквата "Св. Троица" заедно с камбанарията - един от символите на Банско.
Запазена марка на Банско са и битовите механи, в които се сервират традиционни бански ястия. Сред специалитетите в града са: капама, чомлек, бански шиш, саче, бански старец и др.

Оценката ми за Банско е Много добра

Прочети още мнението на Юлия за Гранд Хотел Банско