Мнения и пътеписи за Банско - Хотел Стражите

Зимна приказка в Банско

Автор: Емилия • Добавено на 2016-03-29 11:05:03

Ние обичаме да пътуваме навсякъде, обичаме природата прекрасните ни планини и морето. В началото на пролетта решихме да си организираме кратка почивка в Банско. Прогнозата за времето не беше много оптимистична но това не ни спря. Желанието ни да се забавляваме беше по-силно и даже времето се смили над нас и слънцето проби през тежките облаци и му се радвахме през целия си престой. Още първия ден направихме екскурзия до село Добърско и разгледахме китната малка църквичка с обновените стенописи. Уредника ни разказа историята и и ни показа известния стенопис Христос в ракета. След това се прибрахме в хотела - Стражите и се отдадохме на заслужена почивка. Плуването в топлия басейн успя да стопи цялата ни приятна умора от пътуването, а след сауната и парната баня бяхме готови да покорим Вихрен.
Вечеряхме в приятната обстановка на ресторанта. Храната беше превъзходна, затрудни ни огромния избор от салати, основни и десерти а плодовете бяха поднесени фантастично.
На другия ден разгледахме Банско разходихме се по малките улички и усетихме прекрасния дух на това малко градче. Разгледахме обновения музей на Вапцаров и си купихме сувенири.
Не пропуснахме и разходката до едно малко язовирче сгушило се в планината, където хапнахме прясна пъстърва.
Накрая се качихме и в планината. Разходихме се из Бъндерешка поляна и се снимахме край страховитата писта Томба. Догодина ще включим в програмата и ските, оказа се че тук е мястото където човек може да възстанови позабравените си умения.
Вярвам че догодина ще пристигнем по-голяма група приятели и ще повторим това прекрасно преживяване заедно.

Оценката ми за Банско е Много добра

Прочети още мнението на Емилия за Хотел Стражите