0700-1-5522 visit.BG

Мнения и пътеписи за Пампорово - Хотел Орфей

Рожден ден в Пампорово - курортът с най-много слънчеви дни в годината

Автор: Емил • Добавено на 2018-01-10 14:11:06

Ето че дългоочакваните почивни дни дойдоха, нахвърлихме "малко" багаж в колата (който беше достатъчен за 1 седмична почивка) и с нетърпение поехме към любимия ни курорт - Пампорово.
След 2 часово пътуване, очите ни най-после срещнаха онази внушителна и необятна белота, покрила боровите гори. Дробовете ни вдишаха вълшебния родопски въздух, от който сякаш се прераждаш. Слънцето стоеше високо и закачливо ни подканяше на разходка.
Стигнахме до хотела и след всички рутинни процедури, се настанихме. Дойде и нашето време - за пълен и заслужен релакс в СПА центъра на хотел "Орфей" - име, емблематично за Родопа планина.
През сауната, парната баня и джакузито, времето неусетно отлетя. Басейнът го пропуснахме. Трябваше да се приготивим за вечеря, а имахме и повод за празник - 11ият рожден ден на моя син.
Ресторантът беше с много изискан интериор. Изборът от ястия - доста богат, с което малко ни затрудни. Децата се забавляваха в детския клуб, а по-късно се присъединиха към нас за вечеря.
Под звуците на "Честит рожден ден", отзивчивият управител докара тортата за рожденика и запали свещите и искрящите фонтани.
Децата баха във възторг! Усетихме и усмихнатите и малко завистливи погледи на другите гости на хотела.
Празненството завърши в залата за игри, където малки и големи се забавляваха с билярд, мини футбол и въздушен хокей.
На следващия ден, бодри и отпочинали, след закуска, се отправихме към една от ски пистите, където децата се пързалахя с шейна, а възрастните пихме чай, любувахме се на слънчевото време, ослепителна белота и нестихващия поток от скиори.
Така заредени с приятни емоции и чист въздух от планината, се завърнахме по домовете си отпочинали и доволни от уикенда.

Оценката ми за Пампорово е Много добра

Прочети още мнението на Емил за Хотел Орфей