Хотели в с.Момчиловци

Почивки на село, с.Момчиловци

Удобства

изчисти

Описание на с.Момчиловци

Село Момчиловци е разположено в Переликско - Преспанската част на Източните Родопи на 1200 метра надморска височина. Има около 1400 души население и отстои на 16 км североизточно от Смолян, на 16 км източно от Пампорово, на 96 км южно от Пловдив и на 238 км югоизточно от София. В селото преобладават къщи в стар родопски стил, преобразувани в частни хотели и вили за почиващи. В Момчиловци са запазени традициите на старите родопски обичаи и те са превърнати в туристическа атракция. Тук се организират различни курсове за туристите: дърворезба, грънчарство, тъкане, медникарство, готварство, иконопис и др. Околностите на селото са живописни и от него тръгват много турове из Родопите. В селото има етнографски музей, художествена галерия и много църкви, като най известна е църквата Св. Св. Константин и Елена. Всяка година на 21 май се организира събор с много културни прояви.

Само на 15 км от Момчиловци се намира най-големият в България дивечовъден район - Кормисош.

За любителите на зимните спортове през зимата на 2005 г. бе открит Сноуборд парк над селото.

Скикурортът Пампорово е разположен само на 16 км от селото.

Кристално чистият въздух, живописната природа, гостоприемните хотели и уютни механи правят село Момчиловци и околностите му един бързоразвиващ се район за селски туризъм.

Възможност за екскурзии до: Чудните мостове; Перперикон; Бачковски манастир; Природна забележителност Слона; Триград; Дяволското гърло

©2005 visit.BG

× Няма резултати по зададените критерии. Моля направете нова филтрация или разгледайте други наши хотели.