Външни коментари за Вила Рай , Казанлък

× Външни мнения и коментари за хотела. Препоръчваме Ви да се доверите на мненията на нашите клиенти, които със сигурност са били гости на хотела!

Рай ли?

Коментар на разочарован посетител от 30.08.2008 за престой \ - \

Това лято посетихме за три дни мястото семейно, привлечени от приветливата малка къщичка с приятно дворче от снимките и рекламираните уют и спокойствие, но вместо във вила попаднахме в туристическа спалня. Преди всичко, пътят от селото до вилата е черен, доста стръмен и в лошо състояние. Никъде няма указателни табели. Хора също е трудно да срещнеш. В селото има само един смесен магазин, работещ по няколко часа дневно.
Въпреки ясно заявената и потвърдена предварителна резервация ни настаниха не в сградата, която се вижда на снимките, а в съседен участък, в недовършена постройка, предлагаща неудобни легла, половината от които са в едно помещение с кухненското оборудване, а другите - на труднодостъпен втори етаж, направо опасен за малки деца и възрастни хора. Опасно и неприветливо е и около самата постройка, защото е обградена от храсталаци и камънаци, има само една стръмна импровизирана стълба от няколко камъка пред входа и никакво свободно пространство. (Не си тръгнахме веднага само защото се събирахме от различни краища на страната с разлика от часове и намаше възможност за бърза смяна на плана).
Вилата от снимките си остана изцяло във владение на стопанина, който не само че не ни допусна в нея, но и непркъснато щъкаше насам-натам, наблюдаваше какво правим и ни обсипваше със забрани, а които не бяхме предупредени: никакво пушене, не ползвай фритюрник, не пържи риба, не се качвай на втория етаж с обувки (!!!). С една дума, накара ни да се чувстваме като натрапници, а не като гости. Правеше всичко възможно да ни държи на разстояние. Нито тераса (или просторна веранда, както е написано в информацията), нито градина, сауна или дневна с камина бяха достъпни за нас.
Барбекюто не е никакво барбекю, а огнище на двора, при това с ограничено количество дърва. За да си приготвим скара или се храним на открито, трябваше всеки път да пренасяме от нашата "спалня" всичко необходимо за масата, изминавайки по няколко пъти разстоянието от едната до другата къща.
Край басейна, върху некосения бодлив треволяк има само два стари шезлонга. Ако сте повече хора - оправяйте се. Водата е ледена, освен късно следобед при хубаво време, но точно тогава хазяинът решава, че трябва да я допълни и заразпъва маркучи, без да се съобразява с вашето присъствие или желание да ползвате басейна.
Можете да станете свидетели и на дърводелски работи или на бъркане на цимент край масата, на която закусвате. Могат да ви кажат и да се преместите от едно място на друго, защото стопанинът чакал гости и искал да ги настани точно там, където сте вие в момента. Изобщо, не разчитайте, че ще намерите в този "рай" онова, което са ви обещали. Аз и моите близки поне повече няма да стъпим там.

Вила Рай, село Средногорово

Коментар на Даниела от 26.05.2012 за престой 24. 05. 2012 - 26. 05. 2012

Горещо препоръчвам мястото за почивка, но най-вече за ценителите на природата, добрите обноски, интелигентността. Почивахме в бунгалото, което е към вила Рай заедно с момченцето ми на 2 години и 10 месеца. Бяхме посрещнати както от гледката от снимките, така и от домакина Чичо Проди-Продан Проданов. Направи ми впечатление на човек, който знае цената на труда, красотата, чистата природа. Всичко, което е направено там, е минало през неговите ръце. Единственото, за което съжалявах е, че нямахме възможност да останем повече:Продан Проданов сподели всичко с нас-дома си, книгите си, посудата си, скарата, човечността. Пътят, за който са писали някои по-горе ,че е в лошо състояние не е нищо по-различно от планински път, който е направен отново от неговите ръце. И ако някой очаква, че това е мястото за пиянски изцепки, мръсотия и неопазване на природата, по-добре да не отива там. Вила \"Рай\" е хармония, сливане с всичко наоколо....Благодаря на домакина

Вила Рай коментар

Коментар на Николай Ташков от 22.09.2011 за престой 15.08.11 - 17.08.11

Отлично място за почивка
Ако искате да прекарате един прекрасен уикенд в полите на Средна гора изберете вила „Рай” в с.Средногорово.Аз и моето семейство прекарахме няколко незабравими дни на това място, където хазяинът Прони ни посрещна радушно и грижовно. Мястото е отлично за хора, които искат да са далеч от градския шум, обичат природата и в същото време нищо да не им липсва. Когато човек хареса дадено място той при първа възможност се връща там. Ние сме от тях.
Посещението ще ви даде възможност за изживяване на красиви мигове и зареждане с енергия.
Николай Ташков


Отлична оценка за вилата и за г-н Проданов!

Коментар на Лора Лене от 22.08.2011 за престой 06.08.11 - 08.08.11

Бях прочела оценките - и положителните и отрицателните. Отидох с отворено сърце и там ни посрещна г-н Проданов - ведър, любезен и също така отворен. Къщата беше уютна, чиста, просторна и от голямата тераса се виждаше невероятна гледка. Аз и семейството ми прекарахме 3 спокойни, но и изпълнени с приятни емоции и впечатления дни. Със сигурност ще се върнем там отново! Препоръчвам горещо това уникално място!

Хубав спомен от вила

Коментар на Иванка Георгиева от 20.10.2011 за престой 07.10.2011 - 09.10.2011

Прочетохме това, което е написано от посетители на вила "Рай". Хората, разбира се, са различни и хубавото за едни е ужасно за други. Снимките, поместени в сайта много ни харесаха и решихме да се съобразим с хубавото, което е написано. И не съжаляваме за решението си.
Пътят до там е като повечето пътища в България. Селцето е малко, тихо, спокойно. И това е най-важното за всеки, който иска да релаксира далеч от градския шум. Ако искаме булеварди и големи магазини ще отидем на друго място.
Посрещна ни един много позитивен, лъчезарен и мил човек, който веднага ни накара да се почувстваме добре дошли. Нямаше и следа от "преливаща любезност". Оказа се много сериозен, интелигентен, ерудиран човек с изключително чувство за хумор. Със собствените си ръце е сътворил този Рай в полите на Средна гора. А вила "Акация" предлага всички условия за почивка и за купон с приятели. Уютна, топла, чиста, с прекрасен изглед към планината с нейните есенни багри.
А вечерта с приятелите край огъня, със скарата, с тихия, приятен разговор.....! Какво повече му трябва на човек за да се почувства щастлив?!
На другия ден, водени от желанието си да походим в планината, тръгнахме по екопътеката на селото, която ни изведе до огромни, слънчеви, просторни поляни! Невероятни гледки! Пред всичко това кривия под на стаята, огнището, оградено с камъни /какво лошо?!/, губят всякякъв смисъл.
Ако човек дойде тук за да гледа под лупа недостатъците, той губи същественото - тишината, природата, изгревите, залезите, багрите на есента, губи цялата романтика на това място.
За нас това беше едно невероятно преживяване и ние със сигурност ще дойдем пак!

обслужване обстановка природа

Коментар на ганчо кънчев от 20.05.2013 за престой 030512013 - 06052013

Често посещавам това красиво кътче,което заедно с любезния домакин става още по_привлекателно.Наслаждавайки се както на чудните изгреви и залези така и на свежата природа в Розовата долина и Балкана заредихме батериите. Тръгнахме си с чувството и желанието отново да посетим райско място.

Вила Рай обслужване обстановка природа

Коментар на ганчо от 20.05.2013 за престой 03052013 - 06052013

Вилата,мястото заедно с домакина си заслужава името.Наслаждавахме се както на чудните изгреви и залези така и красотите на Средна гора ,Розовата долина и Стара планина с помощта на любезния домакин.Заредихме батериите както се казва.Тръгнахме си сжеланието дасе върнем отново,което ище направим при възможност.

Доволен клиент

Коментар на златка христова от 19.02.2011 за престой 16.02.2011 - 19.02.2011

Бих искала да изкажа своето възхищение от вила Рай и Продан Проданов . Той е постигнал тази трудна симбиозза между природосъобразното и съвременното . Уют , обстановка , местоположение , гостоприемство са едни от малкото неща , които оставиха у мен и моето семейство страхотоно впечатление . Те са и в основата на решението ми при първа възможност да повторим с по- дълга почивка . Продължавай все така Проди

Чудесна ваканция за деца

Коментар на Илиана Ласкова от 17.09.2010 за престой 27.08.2010 - 03.09.2010

Това е любимо място за лятна ваканция на сина ми Борис, който е на 11 години, той е фен на домакина \"чичо Прони\" както го нарича. Неговите коментари след прекараното време във вила \"Рай\" това лято бяха:\"Искам всяка ваканция да ходя в Средногорово.\", \"Чичо Прони е истински мъж! Знае толкова полезни неща на които ме научи. Много яко е при него!\". Не съм виждала такава непосредствена и откровена радост, каквато струеше след края на престоя му това лято. Намирам, че наистина мястото и контакта с очарователния домакин се отразяват добре на всички почиващи. След почивка в Средногорово се чувстваме заредени с енергия, незабравими спомени, обогатени с преживявания. Благодарим ти Прони за всичко създадено от теб! Да си жив и здрав!

вила Рай в кавички

Коментар на Лина от 16.09.2008 за престой 15.01.1981 - 15.02.2008

Явно с "разочарования посетител", вървим заедно :) Да допълня и аз някои неща.
Когато пък бяхме ние, от преливаща любезност ни разказа за всички красоти на района. Особено наблегна на някакъв си аквапарк до Стара Загора. След като - ние също с преливаща любезност - му казахме, че предпочитаме да си стоим на тишина, най-после се отказа. Оказа се, че е искал да ни изгони, за да има "терен", защото в периода, в който ни предлагаше да отидем някъде, си доведе една дама, с която се затвори в къщичката. Да, онази къщичка от снимката. Защото и нас ни настани в онова дървеното, според мен незаконно построено, сдание, обрасло от буренак. Господине, забравили сте да напишете, че на първия етаж подът е под наклон, че ако случайно искате да ви влиза въздух от вратата на терасата и имате дете, трябва да го вържете някъде, защото въпросната тераса няма парапет (и също е с наклон - към някакъв шубрак). На нас отказа да ни направи и закуска, защото "имал работа в Казанлък" и трябвало да му кажем по-рано (а ние му казахме около обяд на предния ден!!!).
А за барбекюто - абсолютно вярно - оградено с камъчета кръгче до прозореца на тоалетната на същата тази прекрасна къщичка от снимките. Много кофти.
А "сауната" пък приличаше на склад за инструменти. За нея не знам колко време предварително трябваше да му кажем, че искаме да я ползваме. Не попитахме, бяхме се уплашили от "любезния" тон.

Вила Рай

Коментар на група от 10 човека от 15.12.2009 за престой 11.12.2009 - 13.12.2009

Едно място което тази година посетихме за втори път и със сигурност не за последен. Относно едната и другата вила то те са за различен брой хора едната е за 5 а другата за 10 човека.
А бунгалото е само за двама и то доста добре направено.
Естественно че има и ограничения ами то къде няма във всеки един хотел където и да отидеш е забранено пушенето в стаите.
А за обувките на вторият етаж човека е сложил достатъчен брой джапанки които да се ползват. Има си хладилник, парно което не спря през целият ни престой и перфектна скара за да си изпечеш всичко каквото си си занесъл.
За пода че бил наклонен ами все пак ти за какво си отишъл да мериш пода с нивелир или да се веселиш. Терасата миналата година не беше готова но човека си предупраждава тази година вече всичко е наред терасата е завършена и си има доста солиден парапет.
Вътрешната стълба е много добро решение и не е чак толкова недостъпна пък който не може да се качи има места на първият етаж.
Абе това е едно място на което можеш да се веселиш до зори да заспиш да се събудиш и пак да започнеш с веселбата.
Браво на Продан Проданов че сам е построил всичко това и много ясно че всичко му е мило който иска да руши и прави мизерии не му е там мястото.

ако иам Рай

Коментар на Мариана Дочева от 15.04.2009 за престой 03.04.09 - 05.04.09

Ако има Рай на Земята за мен и моята компания,то това е вила "Рай" ,където през уикенда изживяхме незабравими мигове.
Още при пристигането ни бяхме пленени от обаянието на чаровния домакин.След напрегнатото ежедневие се оказахме на място,където се насладихме на уют,спокойствие и романтика.Вечерта,около запален огън на двора падна веселба.Прони е забавен и страхотен купонджия,със златни ръце,с които е сътворил съвсем сам целия този рай.От пътя,който е поддържан идеално,до две самостоятелно обособени вили за гости и едно малко бунгало,руска баня и басейн.
Разходките из местноста придружени от веселия домакин също не са за изпускане,гледката е невероятна придружена с зареждаща енергия.
Тъгата от края на престоя ни намаля,тъй като знаем,че пак ще посетим това място
На Прони пожелаваме да е жив и здрав и да не забравя баницата,която приготвя за закуска и ни кара да си облизваме пръстите. :)